RFID in Access Control

Ελέγξτε άμεσα την πρόσβαση σε κάθε χώρο!

Τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης RFID λειτουργούν για να προσδιορίσουν ποιος, πού και πότε μπαίνει κάποιος  σε ένα κτίριο ή ένα δωμάτιο/χώρο. Σας επιτρέπει να έχετε πληροφορίες για τον αριθμό ατόμων σε μια οργάνωση ή εκδήλωση, όπως αθλητικό αγώνα ή μουσικό φεστιβάλ, καθώς και να επιτρέπετε ή να αρνηθείτε την είσοδο ατόμων σε συγκεκριμένα μέρη. Η ίδια λειτουργία μπορεί να γίνεται σε μια εταιρεία για να έχει τον έλεγχο του ωραρίου (προσέλευσης/αποχώρησης) των εργαζομένων, σε ποια σημεία έχουν πρόσβαση μέσα στην εταιρεία και τον έλεγχο των ατόμων που επισκέπτονται τα γραφεία της εταιρείας. Το σύστημα σας επιτρέπει να ορίσετε δικλείδες ασφαλείας και διαβάθμιση πρόσβασης στους ευαίσθητους χώρους (γραφεία, αρχείο, server room, κτλ). Μπορείτε να ορίσετε πέρα από τα άτομα που έχουν πρόσβαση, τις ώρες και ημέρες εισόδου. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες τεχνολογίες ασφαλείας π.χ. Biometrics.

Ο έλεγχος πρόσβασης μπορεί να επεκταθεί και σε οχήματα. Το σύστημα, αυτοματοποιεί και επιταχύνει τη διαδικασία εισόδου και εξόδου των οχημάτων στις εγκαταστάσεις σας. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετούμε στους χώρους της πύλης σύστημα ανάγνωσης  RFID το οποίο θα αναγνωρίζει την κάρτα ή την αυτοκόλλητη ετικέτα που θα εκδοθεί. Η ταυτότητα επιβεβαιώνεται αυτόματα και επιτρέπεται ή απαγορεύεται η πρόσβαση.

Μάθετε Περισσότερα!

Έλεγχος πρόσβασης κτιρίων & προσωπικού μέσω της τεχνολογίας RFID/NFC

Η τεχνολογία RFID χρησιμοποιείται ευρέως σε συστήματα ελέγχου πρόσβασης ώστε να επιτρέπεται μόνο σε πιστοποιημένο και εξουσιοδοτημένο προσωπικό να εισέρχεται σε συγκεκριμένους χώρους.

Η πιο συνηθισμένη χρήση του RFID στον έλεγχο πρόσβασης είναι στα συστήματα εισόδου θυρών για προσωπικό. Σε αυτήν την περίπτωση, οι ετικέτες RFID (tags) χρησιμοποιούνται σε πολύ βασικό επίπεδο ως κάρτες αναγνώρισης για τους εργαζόμενους, παρέχοντας μια απλή λύση για οποιαδήποτε εταιρεία που χρησιμοποιεί συστήματα ελέγχου πρόσβασης.

Η τεχνολογία Near Field Communication (NFC) είναι ένα νεότερο είδος RFID που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως το πρωτότυπο. Οι έξυπνες ετικέτες NFC ενεργοποιούνται συχνότερα από smartphone, τα οποία λειτουργούν τόσο ως δέκτες όσο και ως πομποί δεδομένων.Τα προηγμένα συστήματα ελέγχου πρόσβασης NFC διαχειρίζονται μέσω εφαρμογών εγκατεστημένων σε smartphone, τα οποία λειτουργούν ως κλειδί ή ετικέτα πληροφοριών για έναν αναγνώστη εξοπλισμένο με NFC.

Το σύστημα λογισμικού ελέγχου πρόσβασης διαβάζει τα δεδομένα που λαμβάνονται από από κάθε συσκευή ανάγνωσης RFID, επιτρέποντας στους αναγνώστες να δέχονται και να απορρίπτουν αιτήματα πρόσβασης σε συγκεκριμένες παροχές βάσει επιπέδων πρόσβασης ή συγκεκριμένων δικαιωμάτων.

Επίσης, τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης  RFID/NFC  μπορούν να συνεργαστούν με βιομετρικά συστήματα ασφαλείας (biometrics). Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχει συνδυασμός επιπέδων ασφαλείας (αποτύπωμα & κάρτα) σε μία πόρτα ή πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας (1η πόρτα κάρτα – 2η πόρτα βιομετρικό αποτύπωμα).

Μάθετε Περισσότερα!

Βασικά Πλεονεκτήματα της Λύσης Access Control

Όχι άλλα χαμένα κλειδιά!

Όταν ένας υπάλληλος παύει τη συνεργασία και δεν επιστρέφει τα κλειδιά της εταιρείας του, η επιχείρηση έχει επωμίζεται το κόστος της δημιουργίας νέων κλειδιών και ενδεχομένως ακόμη και της αλλαγής των κλειδαριών. Το ίδιο ισχύει όταν ένας υπάλληλος χάνει τα κλειδιά της εταιρείας του. Ωστόσο, με ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης, η επιχείρηση μπορεί απλώς να αφαιρέσει την κάρτα πρόσβασης του υπαλλήλου από το σύστημα ή/και να εκδώσει μια νέα κάρτα όταν είναι απαραίτητο.

Τέλος στις απώλειες υλικού!

Πολλές επιχειρήσεις έχουν εμπορεύματα και άλλα στοιχεία αξίας. Είναι σίγουρα ατυχές να μαθαίνετε ότι κάποιος στον οποίο έχετε παραχωρήσει πρόσβαση κλέβει από την επιχείρησή σας. Ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης παρακολουθεί καταγράφοντας κάθε είσοδο και έξοδο ατόμου εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες κλοπής.

100% ελεγχόμενη πρόσβαση!

Εάν μια επιχείρηση είναι μεγάλη με πολλούς υπαλλήλους, μπορεί να είναι δύσκολο για όλους να γνωρίζουν ποιος είναι υπάλληλος και ποιος όχι. Ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης βοηθάει στην αποφυγή εισόδου μη εγκεκριμένων ατόμων στις εγκαταστάσεις σας.

Έλεγχος βάρδιας σε κάθε επίπεδο!

Εάν μια επιχείρηση έχει πολλαπλές βάρδιες με μεγάλες ομάδες εργαζομένων όλο το 24ωρο, ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση του προσωπικού.

Ασφαλίστε τις ευαίσθητες πληροφορίες σας!

Ίσως η επιχείρησή σας να διαθέτει εμπορικά μυστικά ή ευαίσθητες πληροφορίες. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μόνο οι διαπιστευμένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στην περιοχή. Ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης επιτρέπει σε μια επιχείρηση να περιορίσει την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές.

Αυξήστε την ασφάλεια στο χώρο σας!

Ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης αυξάνει την ασφάλεια των εργαζομένων κατά την είσοδο σε μια επιχείρηση. Είναι πολύ πιο γρήγορο να σύρετε μια κάρτα από το να ψάχνετε για το σωστό κλειδί. Επιπλέον, τα κλειδιά αντιγράφονται εύκολα, ενώ η κάρτα πρόσβασης όχι.

Μειώστε τα ατυχήματα!

Ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης επιτρέπει σε μια επιχείρηση να παρέχει πρόσβαση μόνο σε εγκεκριμένους ή ειδικά εκπαιδευμένους υπαλλήλους σε καθορισμένες περιοχές. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση μπορεί να θέλει να περιορίσει ποιος έχει πρόσβαση σε ένα δωμάτιο προμηθειών, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί καλύτερα τις προμήθειες. Ή μια επιχείρηση μπορεί να θέλει να περιορίσει ποιος έχει πρόσβαση σε περιοχές με επικίνδυνα χημικά ή εξοπλισμό, ώστε να μειώσει την πιθανότητα τραυματισμού ενός μη εκπαιδευμένου εργαζομένου.

Έλεγχος πολλαπλής πρόσβασης σε πολλές εγκαταστάσεις!

Πολλές επιχειρήσεις έχουν πολλές τοποθεσίες. Ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης όχι μόνο θα επιτρέψει σε μια επιχείρηση να περιορίσει την πρόσβαση σε εκείνους τους υπαλλήλους που χρειάζονται μόνο είσοδο σε ένα κτίριο, αλλά θα επιτρέπει επίσης πρόσβαση σε εκείνους τους υπαλλήλους που πρέπει να εισέλθουν σε όλα τα κτίρια.

Μάθετε Περισσότερα!

Έλεγχος Οχημάτων μέσω RFID

Το σύστημα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας, θα αυτοματοποιήσει τη διαδικασία εισόδου και εξόδου των οχημάτων στις εγκαταστάσεις σας. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετούμε σύστημα ανάγνωσης UHF RFID το οποίο θα αναγνωρίζει την ετικέτα που θα εκδοθεί και θα τοποθετηθεί στα αυτοκίνητα των στελεχών και προμηθευτών στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα. Η ταυτότητα επιβεβαιώνεται αυτόματα και σηκώνεται η μπάρα. Ο αναγνώστης ανιχνεύει τα tags που φέρουν τα οχήματα και δίνει εντολή στον ελεγκτή να σηκώσει τη μπάρα εισόδου ή εξόδου, αναγνωρίζοντας την κεραία από την οποία διαβάστηκε το tag. Η μέγιστη εμβέλεια κάλυψης μπορεί να φτάσει τα 12 μέτρα. To software μπορεί να διαχειριστεί 2000 access permissions και να αποθηκεύσει 3000 access control events. Κάθε χρήστης κατηγοριοποιείται σε συγκεκριμένες παραμέτρους πρόσβασης. Μπορούν να δημιουργηθούν 15 time zones με ορισμό ημέρας και ώρας και να καθοριστούν με ευκολία εορτές και αργίες.

Μάθετε Περισσότερα!